طرز تهیه آبگوشت

  • احمد احمد آقا
  • شنبه ۱۶ آذر ۹۸
  • ۲۲:۴۸

طرز تهیه آبگوشت با دستور تهیه خانگی و خوشمزه

آبگوشت یکی از غذاهای سنتی ایران است که طرفداران بسیاری دارد.

در این مطلب طرز تهیه آبگوشت و چگونگی خوشمزه شدن و نکات پخت آن را شرح می دهیم

Image result for ‫آبگوشت‬‎

مواد لازم برای درست کردن یک آبگوشت خوشمزه

نخود، لوبیای سفید : یک لیوان بزرگ
گوجه فرنگی : 2 عدد بزرگ
پیاز پوست گرفته شده :  2 عدد متوسط
فلفل سبز تازه : (به دلخواه) 2تا 3عدد
نمک، فلفل و آب لیمو یا آبغوره : به مقدار لازم
گوشت گوسفند با استخوان و چربی : 500 گرم
سیب زمینی شسته با پوست  :  4 یا 5 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی :  یک قاشق غذا خوری
سیر : به دلخواه  یک حبه بزرگ

طرز تهیه آبگوشت

در درهم نیوز همراه ما باشید.

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و طی آن چندین بار آب آن را عوض کنید تا هم زودتر بپزد و هم نفخش کاهش یابد.

خیس کردن نخود و لوبیای آبگوشت

سپس گوشت گوسفندی را داخل قابلمه ای مناسب بریزید و مقداری آب سرد داخل قابلمه بریزید در حدی که آب روی گوشت را بگیرد.

حتما از گوشت با استخوان استفاده کنید که آبگوشت شما را لذیذ تر کند.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب داخل آن بجوشد. بعد از اینکه آب به جوش آمد و دو ، سه قول زد ، کل آب آن را دور بریزید تا چون کف های قهوه ای باعث تیره شدن رنگ آبگوشت میشود.

مجددا آب داخل قابلمه بریزید و این بار کمی بیشتر از دفعه قبل و سعی کنید از آب ولرم استفاده کنید.

حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید.گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و به همراه حبوبات آبکش شده ،دنبه ، سیر و پیاز خرد شده داخل قابلمه بریزید.

سیب زمینی ها را هم پوست بگیرید و از وسط به دو نیم کنید و به همراه چوب دارچین ، فلفل و زرد چوبه داخل قابلمه آبگوشت بریزید.

 

اضافه کردن گوشت

 

مراحل اضافه کردن گوشت و دیگر مواد برای طرز تهیه آبگوشت

در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا آبگوشت به آرامی حدود 3 تا 4 ساعت بپزد.یک ساعت قبل از جا افتادن آبگوشت ، نمک ، رب گوجه فرنگی و یک عدد چوب دارچین را به بقیه مواد آبگوشت اضافه کنید و منتظر باشید تا آبگوشت کاملا به روغن بیفتد.

بعد ازجا افتادن آبگوشت ، دنبه را بیرون بیاورید و با گوشت کوب بکوبید دوباره داخل قابلمه آبگوشت برگردانید تا تکه های سفید و کوچک دنبه کاملا داخل آبگوشت پخش شود.

 

آبگوشت آماده شد !

کمی قبل ازسرو کردن غذا چوب دارچین را از ظرف خارج کنید.این خوراک خوشمزه و لذیذ را میتوانید در کنار چاشنی ، آب لیمو ترش و یا آب نارنج مصرف کنید.

اگر بخواهید میتوانید مواد آبگوشت را بکوبید و آب آن را جدا تیلیت کنید.

نکات مهم و اصولی

برای بهتر شدن طعم آبگوشت می‌توانید در پایان کمی محلول زعفران به آن اضافه کنید.

چاشنی اصلی آبگوشت، لیمو عمانی است، ولی در صورت تمایل می‌توانید از آبلیموی تازه یا آبغوره نیز در آن استفاده کنید و ادویه جاتی مانند دارچین در پایان پخت به آن اضافه کنید تا عطر بهتری پیدا کند.

اگر قبل از تکمیل پخت، آب غذا تمام شده بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

هرگز نمک و لیمو عمانی را در ابتدا به آبگوشت اضافه نکنید، بلکه پس از اینکه گوشت نیم پز شد به آن نمک و لیمو عمانی بزنید، زیرا نمک و لیمو باعث دیرپز شدن گوشت می‌شود.

به جای لیمو عمانی درسته می‌توانید از گرد لیمو عمانی استفاده کنید.

بهترین گوشت برای تهیه آبگوشت خوشمزه، گوشت گوسفند جوان یا بره است که بهتر است با استخوان و دنبه باشد.  

برای کاهش زمان پخت، می‌توانید همه مواد به جز سیب زمینی را در زودپز بریزید و پس از پخته شدن گوشت و حبوبات، سیب زمینی را اضافه کنید.

منبع: خانم خونه

  • نمایش : ۲۲۵
  • ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی